Studiekeuze

Centraal bij studiekeuze staat het proces van leren kiezen. Mijn rol is dan ook vooral het begeleiden van het leerproces: de zoektocht naar de antwoorden die nu passend zijn voor u. Daarnaast ben ik ook een vraagbaak, een studievoorlichter. Als coach heb ik een persoonlijke benadering en kijk ik objectief naar uw mogelijkheden.

Naast de intensieve individuele gesprekken bestaat de coaching uit zelfstandig uit te voeren opdrachten. Uw inbreng en inzet in het traject zijn van groot belang: het gaat om uw leven en dus ook uw keuze!

Voor oriënterende gesprekken of interviews kan ik mijn uitgebreide netwerk inzetten. Ook tests kunnen nuttig zijn om het beeld scherper te stellen.

Het traject

Vooraf aan het traject voeren we een oriënterend gesprek. We maken kennis met elkaar, formuleren de vraagstelling en ik maak duidelijk wat u kunt verwachten. Dan bepaalt u of we samen aan de slag gaan. Het coachingstraject bestaat uit drie gesprekken van anderhalf uur. U voert tussentijdse opdrachten uit en eventueel zetten we tests in. De volgende onderwerpen kunnen aan de orde komen:

  • het keuzeproces en keuzestijlen
  • kernkwaliteiten en waarden
  • leerstijlen, interesses en motivatoren

Vooral de intrinsieke motivatoren zijn bepalend voor het succes van uw keuze. Instrumenten die ik regelmatig inzet, zijn de mindmap of personal branding. Zo werkt u toe naar een keuze waarbinnen uw talenten en mogelijkheden optimaal benut en ontwikkeld worden.